06-29350613 karin@efbalans.nl
Komt dit je bekend voor:
Je probeert al een tijdje af te vallen, in het begin gaat het goed.
Na enige tijd sta je wat stil, dus je besluit om minder te gaan eten en meer te gaan sporten, dit werkt ook voor even weer aardig, je valt weer iets af.
Maar na enige tijd, sta je wederom stil en is je calorie inname nu wel erg laag geworden, je hebt nauwelijks nog energie om ook maar een klein beetje te sporten. Je bent moe, hongerig, je voelt je down en suf en hebt al helemaal geen puf om naar de sportschool te gaan. Het afvallen en het sporten zijn zo goed als stop gezet. De gedachte om nog minder te eten voelt als een nachtmerrie, maar je wilt nog steeds wat afvallen.. Zucht.

Er klopt hier geen bal van in je hoofd.

Minder eten en meer sporten moet ervoor zorgen dat je afvalt, toch?
Waarom, komt dit harde werken niet goed tot zijn recht?
Waarom val je niet meer verder af?

Hoe kan dat nou?
De reden dat je stil staat is eigenlijk heel simpel.
Wanneer je je calorie inname verminderd, verlaag je ook meteen je stofwisseling. Je lichaam doet dit automatisch uit overlevingsdwang.
Er is minder te eten, dus gaat je lichaam ook minder verbranden.

Omgekeerd diëten, wat?

Met diëten eet je (als het een “normaal” dieet is) zo’n 500 calorieën minder dan je behoefte, waardoor je in het begin direct afvalt. Daarna kom je vanzelf stil te staan en word je bijna gedwongen om nog minder te gaan eten om vooruitgang te boeken.

Met omgekeerd diëten ga je, zoals de naam zegt, juist wat meer eten zodat je een sterkere “basis” hebt. Het is simpel en de naam zegt alles.
De bedoeling is dat je langzamerhand steeds wat meer calorieën toevoegt in je voeding tot je voor je gevoel lekker stabiel bent, je niet teveel eet maar ook geen honger hebt.

Het is best een eng idee voor veel mensen die willen afvallen.
Vaak zijn ze al weinig aan het eten om af te kunnen vallen en het idee van “omgekeerd diëten” klopt gewoon niet in hun ogen.
 

Geloof me, het werkt!

Wat je kunt gaan verwachten?
Je merkt direct een boost in je energie. Je motivatie schiet weer de pan uit en je kijkt weer uit naar je sporten. Door de dag heen ben je actiever omdat je meer energie hebt, waardoor je ook meer calorieën door de dag heen verbrandt (en laten we vooral niet vergeten dat je leven ook een stuk leuker wordt zonder honger). Je gewicht zal langzamerhand gaan afnemen, tegen al jouw logica in.
Voor je gevoel kan het niet, maar het werkt echt zo.

Natuurlijk, het is niet de bedoeling dat je bakken ijs, taart en chocolade naar binnen moet gaan werken met de gedachte dan af te vallen.
Het gaat om bewust en gezond meer eten.

 

Durf jij niet net wat meer te eten als je honger hebt omdat je wilt afvallen? Geloof me, probeer deze methode eens een maandje!
Sport wel gewoon en probeer erop te letten dat je géén honger hebt. Eet om de 2 tot 3 uur, eens kijken wat er dan gebeurd!

Ga jij het doen? Laat het mij weten, karin@efbalans.nl.
Graag hoor ik jouw resultaat na 1 maand.

Veel succes!