06-29350613 karin@efbalans.nl

Koekjes, pannenkoeken, muffins etc. zijn lekker, maar niet echt gezond om te vaak te eten omdat ze rijk zijn aan koolhydraten, oftewel suiker.

Te veel koolhydraten eten veroorzaakt o.a. energiedips, ontstekingen, darmproblemen, vermoeidheid en overgewicht.

De oplossing:

Proteïnen Bak Mix van Herbalife Nutrition.

Met deze bakmix kun je gezonde koekjes, pannenkoeken, muffins en nog veel meer maken.

De bakmix is rijk aan eiwitten ( proteïnen ) en vezels en laag in koolhydraten en calorieën.

De bakmix is glutenvrij en geschikt voor vegetariërs.

Ik ben enthousiast over dit super product.
Het is echt smullen van al het lekkers wat je met de bakmix kunt maken.

De bakmix is een limited edition, wat betekent tijdelijk in mijn assortiment.
(het product vind je niet in de webshop. Klik hier om de bakmix met 20% korting te bestellen)

Recepten Proteïnen Bak Mix:

Bosbessen plaatcake

8 stukjes

ingrediënten:
olie, om in te vetten
96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
104 g Herbalife Nutrition Formule 1 Sport vanille of Romige Vanille
230 ml halfvolle melk
100 g bosbessen

bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in.
Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix en Formule 1 vanille poeder.
Meng beetje bij beetje de melk erdoor en roer tot een gladde massa.
Roer de bosbessen erdoor en schep het mengsel in de cakevorm. Strijk de bovenkant plat met een spatel.
Bak 20-25 minuten, tot de cake goudbruin is en snijd deze op een snijplank in acht stukken. Laat de stukjes afkoelen voor het serveren.

per stukje: 116 kcal, 11,9 gram proteïnen en 9,8 gram koolhydraten

Pannenkoek

1 pannenkoek

ingrediënten:
24 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
60 ml halfvolle melk of water

bereiding:
Zet een pan, met anti-aanbaklaag, op laag vuur.
Meng 24 g (2 maatschepjes) Proteïne Bakmix met 60 ml halfvolle melk of 60 ml water.
Giet het beslag in het midden van de pan en spreid de pannenkoek uit tot de gewenste dikte.
Bak de pannenkoek 2-3 minuten op laag vuur tot de onderkant goudbruin is, keer de pannenkoek om en herhaal deze stap voor de andere kant.

1 pannenkoek bereid met melk:
111 kcal, 11 gram proteïnen en 9 gram koolhydraten

1 pannenkoek bereid met water:
96 kcal, 10 gram proteïnen en 8 gram koolhydraten

Vanille chocolade cupcakes

8 cupcakes

ingrediënten:
96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
112 g Herbalife Nutrition Proteïnedrinkmix (PDM)
40 g zachte margarine met een verlaagd vetgehalte
230 ml halfvolle melk
20 g pure chocolade 90%

Een ovenbestendige cupcakevorm voor 8 stuks en 8 cupcake vormpjes

bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cupcakevorm met acht cupcakevormpjes. Meng in een grote mengkom de Proteïne Bakmix en PDM met een houten lepel. Roer er geleidelijk de margarine en vervolgens de melk door en blijf roeren tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak 15-20 minuten, tot het gerezen en goudkleurig is. Laat afkoelen in de vorm.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een magnetronbestendige kom, gedurende 1 tot anderhalve minuut of tot u de chocolade glad kunt roeren. Sprenkel de chocolade over de toppen van de cupcakes en laat afkoelen voor het serveren.

1 cupcake: 143 kcal, 14 gram proteïnen en 9 gram koolhydraten

Zandkoekjes

8 puntjes

ingrediënten:
96 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
112 g Herbalife Nutrition Proteïnedrinkmix (PDM)
50 g volkorenbloem
100 g margarine met laag vetgehalte, gesmolten
70 ml halfvolle melk

20 cm ronde ovenbestendige bakvorm

bereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Meng in een grote kom de Proteïne Bakmix, PDM en bloem. Doe de gesmolten margarine erbij en roer dan geleidelijk de melk erdoor. Gebruik je hand om van het mengsel een deegbal te maken, door 1 minuut te kneden. Het deeg moet stevig en kleverig zijn.
Leg het deeg in de bakvorm en strijk met een lepel het deeg glad. Maak met een vork een patroon langs de hele rand van het deeg door de tanden van de vork in het deeg te duwen en inkepingen te maken. Verdeel vervolgens het deeg in acht driehoeken door 4 lijnen te zetten met een mesje.
Bak de zandkoek 15-20 minuten in de oven, tot hij goudbruin is, en laat afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en snijd de lijnen door om 8 driehoekige stukjes zandkoek te maken.

per koekje: 158 kcal, 13,7 gram proteïnen en 12,1 gram koolhydraten

Hartige kaasmuffins

4 muffins

ingrediënten:
60 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
60 ml halfvolle melk
25 ml magere yoghurt
5 g zonnebloemolie of een andere plantaardige olie
40 g geraspte 30+ kaas
25 g feta
30 g maïs
½ ei
6 g verse bieslook of lente-uitjes, fijngesneden
peper

bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng in een grote kom alle vloeibare ingrediënten, voeg dan de droge ingrediënten toe en meng tot een egale massa.
Vul 4 muffinvormpjes voor ⅔ en bak ze op 175°C gedurende 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.

1 muffin: 132 kcal, 12,4 gram proteïnen en 7,3 gram koolhydraten

Wafels

2 wafels

ingrediënten:
26 g Herbalife Nutrition Formule 1 Romige vanille
24 g Herbalife Nutrition Proteïne Bakmix
100 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
2 eiwitten
30 g havermeel

bereiding:
Klop de eieren los in een middelgrote kom en voeg dan de melk toe.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop tot een glad beslag.
Zet 15 minuten opzij om te rusten als je tijd hebt, of begin meteen met bakken.
Verwarm een wafelijzer en schep de helft van het beslag in het wafelijzer.
Bak de wafel tot deze goudbruin is.
Bak de tweede wafel.
Serveer de wafel met je favoriete topping (fruit, kwark, Griekse yoghurt).

1 wafel zonder topping:
223 kcal, 19,3 gram proteïnen en 20 gram koolhydraten

Feel good with good food