06-29350613 karin@efbalans.nl

Lukt het niet om (verder) af te vallen of je gewicht stabiel te houden?

Met deze tips gaat je vetverbranding (weer) echt op gang komen.

 

1. Hoeveel calorieën krijg je binnen?

Als je wilt afvallen is het belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Het aantal calorieën dat je gemiddeld per dag nodig hebt, verschilt van persoon tot persoon. Heb je fysiek zwaar werk of doe je veel aan sport, dan is je energieverbruik hoog en zul je meer calorieën nodig hebben. Gemiddeld wordt bij vrouwen uitgegaan van 1800-2000 calorieën per dag. Als je een gezond gewicht hebt, dan blijf je met deze richtlijn aardig in balans. Dat betekent dat je niet aankomt en niet afvalt. Als je het aantal calorieën verlaagt naar 1500 calorieën per dag, val je geleidelijk af. Als je bekend bent met mijn werkwijze dan weet je dat ik calorieën tellen afraad. Het is belangrijk om de juiste producten te kiezen zodat je de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten consumeert. Wanneer je dat doet, krijg je vanzelf de juiste hoeveelheid calorieën binnen zonder hongergevoel. Let op! Het klinkt tegenstrijdig, maar te weinig eten kan er voor zorgen dat je juist niet afvalt. Als je te lang te weinig eet, gaat je lichaam in de spaarstand. Dat wil zeggen dat je lichaam de weinige energie dat het binnenkrijgt opslaat als vet en dat zo spaarzaam mogelijk verbruikt. Strenge diëten werken averechts, brengen risico’s met zich mee en zijn bovendien niet vol te houden.  

2. Eiwitten, vetten en vezels

Een calorie is een calorie.
Maar zoals in punt 1 vermeld staat speelt het juiste voedingsproduct kiezen een belangrijke rol én wordt dit in de juiste verhouding geconsumeerd.

Waarom is het belangrijk om eiwitten, vetten en vezels eten?

Een uitgebalanceerd voedingspatroon met producten rijk aan eiwitten (zoals eieren, vlees, vleesvervangers, kip, zuivel, vis), gezonde vetten (noten, zaden, olijfolie, avocado) en vezels (groenten, peulvruchten, zaden) zorgt ervoor dat je langer verzadigd bent, je energieker voelt en minder snel weer trek hebt.

Kortom haal je energie zoveel mogelijk uit eiwitrijke en vetrijke producten en zorg voor voldoende vezels.

3. Boost je vetverbranding

Punt 1 en 2 op de juiste wijze volgen resulteert in gewichtsverlies.

Wil je je vetverbranding een extra boost geven pas onderstaande tips toe.

  • start je dag met een voedzaam eiwitrijk ontbijt
  • eet je avondmaaltijd ruim (minimaal 3 uur) voor het slapen gaan
  • doe 2 tot 3 keer per week krachttraining (spierversterkende oefeningen)
  • in de avond trek? eet een bakje yoghurt als snack ipv chips of chocolade
  • zorg dat je niet te veel hooi op je vork neemt en vermijd stress
  • slaap 8 uur per nacht
  • drink 2 liter water
  • zet 8000 stappen per dag
  • drink dagelijks Herbalife thermojetics kruidendrank

Als je blijft doen wat je altijd al doet, krijg je wat je altijd al kreeg!