06-29350613 karin@efbalans.nl

Zijn maaltijdvervangers wel of niet gezond?
Heel veel mensen eten een shake als maaltijd.

De antwoorden en meningen van voedingsdeskundigen, artsen, diëtisten etc. zijn wat betreft gezond of niet gezond heel uiteenlopend. Hoe kan dat?
Hoogstwaarschijnlijk omdat er verwarring is wat nu een maaltijdvervanger is.

Wat is een maaltijdvervanger?
Een maaltijdvervanger vervangt een maaltijd zonder afname van voedingsstoffen.
Een maaltijdvervanger moet een wettelijk afgesproken hoeveelheid aan calorieën, eiwitten, vezels, vitamine & mineralen bevatten.

Maaltijdvervangers zijn kant en klare of eenvoudig te bereiden voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde en een minimum aan calorieën.
Maaltijdvervangers worden vanwege de lage calorieën gelinkt aan afslanken, maar een maaltijd vervangende shake kan meer dan helpen bij gewichtsbeheersing.
Ze kunnen o.a. je gezondheid verbeteren, meer energie geven, sportprestaties verbeteren en sneller herstellen na ziekte.

Een eiwit shake bevat niet de wettelijk afgesproken hoeveelheid voedingsstoffen van een maaltijd waardoor een eiwit shake geen maaltijdvervanger is.

En zo zijn er heel veel smoothie recepten die als maaltijdvervanger worden gepresenteerd, maar niet aan de eisen van een volledige maaltijd voldoen. Dit is de oorzaak van de uiteenlopende meningen over maaltijdvervangende shake’s.

Vijf voordelen van een maaltijdvervangende shake

1. Meer groenten en fruit

Je kunt prima groenten en/of fruit aan je shake toevoegen, waardoor je sneller aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) zit. Om dit snel en gemakkelijk te maken, kun je verschillende soorten bevroren fruit in de vriezer bewaren. Qua groenten kun je verse of bevroren spinazie, wortelen, boerenkool of pompoen aan je shake toevoegen.
Door fruit en groenten toe te voegen aan je shake kun je eindeloze variëren in smaak.

2. regelmatige eettijden
Veel mensen hebben een ongezond eetpatroon omdat ze gewoon geen tijd vrij maken om een maaltijd te plannen en/of te bereiden.
Het gevolg is dat ze maaltijden overslaan of meer tussendoortjes gaan nemen.
Er zijn maar weinig dingen die gemakkelijker te bereiden zijn dan een maaltijdvervangende shake.
Wanneer je de Herbalife Nutrition Formule 1 poeder mengt met (plantaardige) melk en misschien wat fruit of groenten toevoegt, heb je binnen een paar minuten een uitgebalanceerde maaltijd in een glas en dus geen excuus meer om maaltijden over te slaan wanneer je druk bent of haast hebt.

3. voldoen aan je voedingsbehoeften
Hoe goed je je maaltijden ook plant, het is niet altijd gemakkelijk om ervoor te zorgen dat je elke dag opnieuw alle voedingsstoffen krijgt die je lichaam nodig heeft.
Een maaltijdvervangende shake gemaakt met melk of sojamelk kan helpen om de benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals eiwitten, calcium, vitamine D en vezels.
Herbalife Nutrition heeft aan de Formule 1 maaltijdvervangende shake poeder wel 25 verschillende vitaminen en mineralen toegevoegd.
Wanneer je deze shake als ontbijt neemt, ben je verzekerd van een goede start van de dag.

4. beter eten, ook onderweg
Wanneer je onderweg bent en trek krijgt, wordt je gemakkelijk verleid om even bij een fastfoodketen te stoppen.
Het kan ook een uitdaging zijn om een gezonde, evenwichtige maaltijd te vinden als je aan het reizen bent. Als je dan te lang wacht en enorme trek hebt, pak je uiteindelijk het eerste wat je vinden kunt en dat is dan vaak niet gezond.
Een groot pluspunt is dat je een maaltijdvervangende shake overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt het onderweg mixen met de shakebeker, of bereidt de shake thuis voor vertrek. Stop de shakebeker in je tas en je bent verzekerd van een gezonde voedzame maaltijd.

5. nauwkeurig calorieën tellen
Het bijhouden van je dagelijkse calorie-inname is een belangrijk aspect van een fit lichaam.
Maar het is niet eenvoudig om te doen; de meeste mensen onderschatten hun calorie-inname met ongeveer 20%.
Een deel van wat het tellen van calorieën moeilijk maakt, is dat je alles wat je eet nauwkeurig moet wegen en meten.
Het mooie van een maaltijdshake is dat deze meestal uit slechts een paar ingrediënten bestaat die gemakkelijk te meten zijn.
Zo krijg je een nauwkeurige calorietelling van je maaltijd.

Conclusie:
Een maaltijdvervangende shake is gezond én simpel te bereiden.

Waarom niet iedere dag je ontbijt of een andere maaltijd vervangen door een maaltijdvervangende shake?

Je kan 6 dagen de voordelen van de Herbalife Nutrition maaltijdvervangende ontbijt shake ervaren.

Meer informatie of aanvragen van het 6 dagen ontbijtpakket? Klik hier of neem contact met mij op.

De shake van Herbalife Nutrition is gluten- en lactosevrij.

 

Ervaar de power van de maaltijdvervangende shake.