Een plak carrotcake is de perfecte tractatie voor jezelf en je vrienden wanneer je net door de regen of de koud hebt gefietst!
Of om gewoon lekker als snack te nemen bij een kopje thee.
Ik heb 2 verschillende recepten, de ene met Herbalife Nutrition ingrediënten en de andere niet.
Hoe gezond wil jij snacken?
1. Carrot cake met Herbalife Nutrition voeding
Deze cake kun je met een gerust hart eten want deze zit boordevol voedingsstoffen en weinig calorieën.
Ingrediënten (10 plakken ):
- 2 scheppen ( = 26 g ) Herbalife Formule 1 Romige Vanille
- 50 g Herbalife Multivezeldrank poeder
- 50 ml amandelmelk
- 175 gram geraspte wortel
- 5 dadels
- 2 el rozijnen
- 2 eieren
- 50 g speltmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepel koekkruiden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de wortels fijn en snijd de dadels in kleine stukjes. Week de dadels en de rozijnen in warm water.
Klop de eieren los en voeg alle ingrediënten toe en roer het geheel goed door.
Smeer een cakevorm in met kokosolie en giet de massa in de vorm.
Bak de cake gedurende 30 min. in de oven.
Check met behulp van een satéprikker of de cake gaar is.
Laat even afkoelen alvorens in plakken te serveren.
Voedingswaarden (per plak)
- 75 kcal
- 6,5 g koolhydraten
- 1,5 g vetten
- 3,1 g eiwit
2. Carrot cake zonder Herbalife Nutrition voeding
Deze cake bevat meer koolhydraten en meer calorieën.
Ingrediënten ( 10 plakken ) :
- 175 gram geraspte wortel
- 200 gram speltmeel
- 100 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
- 75 gram pecannoten
- 2 bananen
- 2 eieren
- 3 dadels
- 1 el speculaaskruiden
- 7 gram bakpoeder
- snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Ontpit de dadels en leg ze in een kom met lauwwarm water om te weken.
Schil de wortels en rasp ze met een grove rasp. Zet dit apart.
Hak de pecannoten fijn (stukjes en zet deze ook apart.
Haal de dadels uit het water en pureer deze samen met de bananen, eieren en melk tot een gladde massa.
Meng in een andere kom meel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder.
Giet het eimengsel bij de wortel en meng dit geheel vervolgens door de droge ingrediënten.
Meng alles goed door.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak circa 30 minuten.
Check met behulp van een satéprikker of de cake gaar is.
Laat even afkoelen alvorens in plakken te serveren.
Voedingswaarden (per plak)
- 175 kcal
- 24,6 g koolhydraten
- 7,1 g vetten
- 5,0 g eiwit