Is bananenbrood eigenlijk wel brood?
De meeste bananenbroden bestaan uit bananen, bloem, olie, een zoet ingrediënt zoals ahornsiroop of honing en eieren.
Met deze ingrediënten kan je het beter cake i.p.v. brood noemen.
Een cake bestaat namelijk uit bloem, boter, suiker en eieren.
Een brood bevat meel of bloem, water, gist en zout.
Bananen is fruit en fruit is gezond.
Is bananenbrood gezond?
Het klinkt gezond, maar of dat het gezond is dat ligt aan de overige ingrediënten.
Enkele tips om je bananenbrood gezonder te maken:

1. Minder suiker; of je nu honing, ahornsiroop, zoetstof of gewoon suiker neemt, voor je lichaam is dit allemaal suiker.
Rijpe bananen ( tegen het bruin worden aan ) zijn zoeter. Als je deze bananen gebruikt, kan je minder van het zoete ingrediënt uit je recept gebruiken.
2. Meer vezels; vezels zorgen voor langere verzadiging, betere stofwisseling en zorgen ervoor dat koolhydraten minder snel worden omgezet in suiker.
Vervang de speltmeel of tarwebloem door een volkorenmeel.
Recept Bananenbrood ( 10 plakken )
- Klop de eieren in een kom luchtig
- Prak de bananen met een vork op een bord fijn
- Meng de bananen, water, olie en ahornsiroop met de eieren
- Doe de volkorenmeel in een andere kom
- Voeg hier de bakpoeder, kaneel en Formule 1 poeder aan toe en meng goed door.
- Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en giet er het bananenmengsel in
- Roer alles goed door elkaar en schep het in een cakeblik van ong. 22cm
- Bak gedurende 50 tot 60 minuten in de oven totdat je een satéprikker in het midden kunt steken en er droog uit kunt halen
- Haal het brood uit de oven en laat eerst iets afkoelen alvorens het uit de vorm te halen en te snijden.