06-29350613 karin@efbalans.nl

RECEPTEN MET SPECULAAS

Hmmmmmmm speculaas

Een winterse lekkernij is voor mij speculaas.
In de tijd van Sinterklaas loopt het water mij al in de mond bij het zien van gevuld speculaas, (chocolade)kruidnoten, taaitaai, pepernoten en marsepein.
Helaas allemaal snoeperijen met veel loze calorieën, suiker en vetten die je snel dik en futloos kunnen maken.

De oplossing;
recepten met speculaas én voedzame calorieën.

Speculaas muffin (9 stuks )

ingrediënten: 125 gram havermout, 2 eieren, 1 banaan, 125 ml (plantaardige) melk, 2 theelepels koek en speculaas kruiden, 2 theelepels bakpoeder, een flinke hand walnoten ( of andere noten ), 1 appel

bereiding: Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de havermout in de blender en maal tot een grof meel ( of koop havermoutmeel in de supermarkt ). Doe de havermout, banaan, eieren, melk, koekkruiden en bakpoeder in een kom en mix tot een beslag. Hak de walnoten in stukjes en schep door het beslag. Schil de appel en rasp hem fijn. Roer de appelrasp door het beslag. Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffin in 30 minuten gaar.

Speculaas pudding

ingrediënten: 100ml koud water, 100ml kokend water, 3 scheppen Herbalife Nutrition Formule 1 Cookie crunch, 1 schep Herbalife Nutrition Proteïne drinkmix, half theelepeltje koek en speculaaskruiden, 5 kruidnoten en paar amandelschaafsels.

bereiding: Meng met een staafmixer of blender het water met de Formule 1 poeder, Proteïne drinkmix en de koekkruiden. Schenk het mengsel in een glas of schaaltje en zet afgedekt in de koelkast gedurende 2 uur om te laten afkoelen en opstijven. Garneer met de kruidnoten en amandelschaafsel.

Kruidnotencake

ingrediënten: 3 bananen, 60 gram dadels, 3 eieren, 150 gram volkorenmeel, 3 theelepels koek en speculaas kruiden, 2 theelepels bakpoeder, 2 eetlepel honing, snufje zout, 100 gram kruidnoten

bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Snijd de dadels en banaan in grove stukken. Meng de dadels, bananen en eieren tot een geheel met een mixer. Voeg de meel, speculaaskruiden, bakpoeder, honing en een snufje zout toe aan het mengsel en mix kort tot een beslag. Schep 70 gram van de kruidnoten door het beslag. Giet het beslag in de cakevorm. Verdeel de rest van de kruidnoten over de bovenkant van de cake. Bak de cake gedurende 45 minuten gaar.

Speculaas ontbijt

ingrediënten: 250ml halfvolle melk, sojamelk of amandelmelk, 2 scheppen Herbalife Nutrition Formule 1 Romige vanille, 1 theelepel koek en speculaas kruiden, een paar kruidnoten.

bereiding: Meng met een staafmixer of blender de melk, Formule 1 poeder en de koekkruiden. Schenk de smoothie in een glas en garneer met een paar verkruimelde kruidnoten.

In 2 minuten je Sinterklaas ontbijt klaar.

Wil jij energiek, fit en vitaal worden en blijven?